Doi adolescenţi cu vârste de 14, respectiv 15 ani, au fost arestaţi preventiv pentru comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă, ei fiind suspectaţi că jefuiau alţi adolescenţi care îşi petreceau timpul liber în apropierea unor centre comerciale. Sub ameninţare, atacatorii le luau altor băieţi telefoane, bijuterii, boxe portabile, iar unul dintre ei a luat inclusiv hanoracul uneia dintre victime. Poliţiştii au documentat trei astfel de fapte şi continuă investigaţiile în privinţa activităţii infracţionale a celor doi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cei doi adolescenţi arestaţi preventiv sunt din municipiul Săcele, iar ancheta care îi vizează a fost deschisă după ce, la finalul lunii octombrie, Poliţia Municipiului Braşov a primit o reclamaţie legată de faptul că trei adolescenţi cu vârste între 11 şi 14 ani care se aflau în apropierea unor spaţii comerciale din municipiu au fost ameninţaţi şi jefuiţi.
Ancheta demarată de Biroul Investigaţii Criminale Braşov a dus la identificarea a doi tineri  din municipiul Săcele drept principali suspecţi. 
„În cadrul verificărilor, poliţiştii au stabilit că cei doi, la data de 22 octombrie ar fi abordat 3 tineri, pe care i-au întâlnit în apropierea unui spaţiu comercial şi le-au luat bunurile pe care le aveau asupra lor, respectiv un lănţişor, o boxă portabilă şi chiar hanoracul uneia dintre victime.  Pentru a-i intimida, cei doi le-au transmis tinerilor să nu reclame cele petrecute, întrucât vor fi ulterior pedepsiţi”, informează, sâmbătă, Poliţia judeţeană Braşov.
Trei zile mai târziu, cei doi tineri au întâlnit din nou pe una dintre victime, care se afla în preajma altor tineri şi, profitând de starea de temere pe care o provocaseră deja, le-au sustras, tot sub ameninţare, telefonul mobil şi o pereche de căşti audio. De asemenea, cei doi i-au ameninţat din nou pe tineri cu acte de violenţă, în cazul în care vor intenţiona să anunţe incidentul.
Poliţiştii au extins cercetările şi au  concluzionat că cei doi au procedat la fel şi în altă situaţie. Anchetatorii au identificat un alt tânăr, pe care cei doi l-au întâlnit în zona unui spaţiu comercial şi căruia i-au cerut banii pe care îi avea la el, telefonul mobil, precum şi lănţişorul de la gât.
Poliţiştii braşoveni continuă cercetările în dosarul care îi vizează pe cei doi adolescenţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.