Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara au început o anchetă în cazul fetiţei de zece ani din localitatea Burjuc care a fost violată timp de mai multe zile de tatăl său. Inspectorii sociali au stabilit că nu se impune o măsură de protecţie faţă de copilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara, Cristina Sav, a declarat, joi, pentru News.ro că inspectorii sociali au făcut o evaluare iniţială a familiei şi că, în prezent, fetiţa de zece ani care a fost violată de tatăl său timp de mai multe zile se află împreună cu mama ei.

"Mama este împreună cu fetiţa, a părăsit domiciliul conjugal din 6 noiembrie, îşi asumă răspunderea asupra îngrijirii şi creşterii minorei, nu doreşte consiliere psihologică la un specialist din cadrul Direcţiei, urmează să meargă la un cabinet privat. Din declaraţiile doamnei reiese că intenţionează să divorţeze. Direcţia este în evaluare iniţială a situaţiei familiei şi copilului. La momentul prezent, nu se impune o măsură de protecţie pentru fetiţă. Se colaborează în continuare cu reprezentanţii Poliţiei, cazul e în cercetarea acestora şi rămâne în atenţia DGASPC Hunedoara", a declarat Cristina Sav.

O fetiţă în vârstă de zece ani din localitatea Burjuc, judeţul Hunedoara, a fost violată de tatăl său, timp de nouă zile, iar în noaptea de miercuri spre joi mama fetiţei a anunţat autorităţile, care l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore. El urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.