Procurorii DIICOT spun că mai multe fete din Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş au fost obligate, începând din 2017, să se prostitueze, de către o grupare din care făcea parte o fostă beneficiară a centrului şi concubinul acesteia. În dosar este suspectă şi sora femeii, aflată şi în ea în centrul respectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al DIICOT, înca din anul 2017, cinci suspecţi au racolat unele tinere din Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş pe care le obligau, prin ameninţări şi violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi din Recaş.

"Din probele administrate rezultă că suspecta M.S., fostă beneficiară a Centrului de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş, soră cu suspecta M.E., minoră, care în prezent se află în acest Centru şi concubina suspectului V.R. a racolat o persoană vătămată, pe care în repetate rânduri a ameninţat-o, bătut-o şi a obligat-o să părăsească Centrul, fiind aşteptată de concubinul său, V.R., după care cei doi au plasat-o la diferiţi clienţi, cu care au constrâns-o să întreţină relaţii sexuale. După părăsirea Centrului de Plasament, suspecta M.S. a continuat să racoleze şi alte fete aflate în Centru, exploatând în modalitatea arătată mai sus alte două persoane vătămate, dintre care una minoră cu ajutorul surorii sale, care era beneficiară a Centrului”, se arată în comunicat.
 
Procurorii au aflat că, începând din luna octombrie 2018, suspecta a racolat o fată pentru a o exploata sexual, iar pentru a o determina să facă acest lucru, în repetate rânduri, a ameninţat-o şi lovit-o cu pumnii şi picioarele. 
 
"Ameninţările şi actele de violenţă au persistat, fiind făcute şi de către sora sa, M.E., până în cursul verii anului 2019, când persoana vătămată a cedat şi, astfel, a fost obligată să meargă la domiciliul unor clienţi, cu care a întreţinut relaţii sexuale. Aceste fapte s-au întâmplat de mai multe ori, iar în unele situaţii, la ieşirea din Centru, persoana vătămată era aşteptată de suspecţii M.S. şi V.R., care o conduceau cu autoturismul la domiciliul clienţilor. La începutul lunii septembrie 2019, întrucât persoana vătămată a refuzat să mai fie exploatată, cei trei au exercitat asupra sa ameninţări şi acte de violenţă fizică, fapte care au determinat-o să fugă din Centru”, mai arată sursa citată.
 
Patru persoane au fost duse la DIICOT Timişoara, pentru a fi audiate în acest caz.
 
Procurorii DIICOT Timişoara, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, au făcut, marţi, patru percheziţii domiciliare în Timiş, la locuinţele a 5 suspecţi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.