Cei doi agenţi de penitenciar din Tulcea, prinşi în flagrant când luau mită pentru a duce deţinuţilor telefoane şi etnobotanice, au încheiat acord de recunoaştere cu reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data 09.08.2019, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Tulcea a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, cu aplicarea unei pedepse cu suspendare la închisoare de 2 ani şi 6 luni, pentru unul dintre cei doi agenţi de penitenciare cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, respectiv 2 ani şi 10 luni pentru cel de-al doilea agent de penitenciare cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive”, a transmis, miercuri, DGA.

Sursa citată a precizat că pentru cei doi s-a dispus măsura executării a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Cei doi agenţi de penitenciare au fost prinşi în flagrant, la data de 18.07.2019, într-un dosar penal în care existau suspiciuni de luare de mită în vederea introducerii în penitenciar de telefoane mobile şi etnobotanice.

În cazul unuia dintre agenţi, după realizarea flagrantului, a fost identificată asupra sa suma de 3.000 lei primită cu titlu de mită pentru serviciul de introducere de telefoane mobile în Penitenciarul Tulcea la o dată anterioară. 

În cazul celui de-al doilea agent, în urma flagrantului, a fost identificată suma de 2.000 lei primită cu titlu de mită, 2 telefoane mobile şi aproximativ 15 grame de produse etnobotanice ce urmau a fi introduse în penitenciar de către agent.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.