Deputatul PSD de Iaşi Vasile Câtea a fost implicat, sâmbătă seară, într-un accident rutier, în centrul municipiului, o persoană find rănită uşor. Politicianul ieşean a fost depistat de către poliţişti cu o alcoolemie de 0,05mg/l alcool pur în aerul expirat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasile Câtea conducea un autoturism marca Audi, iar pe strada Sfântul Lazăr, din apropierea sediului SRI, maşina sa a fost lovită de o autoutilitară, al cărei şofer intenţiona să intre pe o stradă laterală. Maşina condusă de către deputatul PSD a fost proiectată într-un taxi.

În urma impactului, şoferul taximetrului a fost rănit uşor, fiind transportat la spital, dar nu a necesitat internarea.

O echipă de poliţişti s-a deplasat la locul accidentului, toţi cei trei şoferi fiind testaţi alcoolscopic. Deputatul PSD Vasile Câtea a fost depistat cu o alcoolemie de 0.05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Şoferul autoutilitarei nu a acordat prioritate unui autoturism Audi care circula regulamentar, iar cele două maşini au intrat în coliziune. Autoturismul Audi a fost proiectat apoi într-un taxi. Toţi cei trei şoferi au fost testaţi alcoolscopic, iar soferul Audi a fost găsit pozitiv cu o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-a fost luată o probă de sânge pentru determinarea alcoolemiei din sânge”, a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi.

Parlamentarul a declarat, duminică, la Antena 3, că autoutilitara i-a tăiat calea şi l-a aruncat într-un taximetru, el susţinând că în urma accidentului uşor nu a fost nimeni rănit, ci s-au înregistrat doar pagube materiale.

Întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, în condiţiile în care etilotestul a indicat 0,05 mg/l, parlamentarul a spus că nu şi că i s-au recoltat probe de sânge pentru a se stabili cu exactitate de ce a ieşit această valoare.

"Şi o salată de oţet dacă consumi poate ieşi această cifră, dar o să vedem la Medicina Legală ce se va spune", a mai declarat Vasile Câtea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.