Şase persoane care locuiesc în oraşul Găeşti din judeţul Dâmboviţa au foste evacuate din casa lor, duminică, după ce au constatat că o ramă metalică de mari dimensiuni montată pe faţada unui siloz vechi a devenit instabilă, iar geamuri din ea cad. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa au intervenit pentru stabilizarea temporară a elementelor de construcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit oficialilor ISU Dâmboviţa, pompierii de la Detaşamentul Găeşti au fost solicitaţi pentru degajarea unor elemente de construcţie instabile pe strada Vasile Lupu din acest oraş.
 
"Din primele informaţii, elemente metalice din componenţa construcţiei (siloz) prezintă pericol de prăbuşire. Având în vedere că în vecinătate există o casă de locuit, persoanele care locuiesc în aceasta au fost evacuate”, informează ISU Dâmboviţa.
 
Reprezentanţi ai instituţiei au declarat pentru News.ro că şase persoane au fost evacuate. 
 
Pompierii au luat măsuri de asigurare a grilajului metalic care are o înălţime de aproximativ 40 de metri şi au spart unele dintre gemurile care riscau să cadă. 
 
De asemenea, oficialii ISU au luat legătura cu proprietarul silozului pentru ca acesta să ia măsuri de punere în siguranţă a construcţiei, dar şi cu autorităţile locale pentru asigurarea asistenţei sociale persoanelor evacuate, dacă va fi cazul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.