Magistraţii din Dâmboviţa au dispus arestarea preventivă a două persoane în dosarul privind fraudarea bugetului de stat prin accesarea ilegală a fondurilor de la buget destinate persoanelor a căror activitate profesională a fost afectată de criza sanitară. Alte 21 de persoane au fost plasate sub control judiciar în speţa în care anchetatorii au stabilit o fraudă de peste 1,5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anchetatorii dâmboviţeni au propus arestarea preventivă a 23 de suspecţi în dosarul în care sunt cercetare infracţiuni de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii, iar judecătorii au dispus arestarea preventivă a doi dintre aceştia şi punerea sub control judiciar a celorlaţi 21. 
 
"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a doua societăţi comerciale, ar fi fost întocmite in fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a bănuiţilor ar fi fost afectată de pandemia de COVID - 19. Totodată, în baza declaraţiilor întocmite în fals, persoanele în cauza ar fi obţinut indemnizaţii din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.