Poliţiştii din Dâmboviţa anunţă că au deschis dosar penal, după ce, în timpul desfăşurării alegerilor locale parţiale din comuna Butimanu, au fost sesizaţi că doi bărbaţi ar oferi bani alegătorilor pentru a-i convinge pe aceştia să nu voteze cu un anumit candidat. Un alt dosar penal a fost deschis după ce o persoană a reclamat la Poliţie că două persoane transportă la vot alegători, pe care îi plătesc pentru a le influenţa votul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Butimanu au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanţii a două autoturisme transportă alegători la secţiile de votare şi le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidaţii unei organizaţii politice. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal. De asemenea, poliţiştii de la Secţia nr. 3 au fost sesizaţi şi cu privire la faptul că ocupanţii unui autoturism, respectiv doi bărbaţi de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidaţii unei organizaţii politice. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal”, informează, duminică seară, Poliţia judeţeană Dâmboviţa.
Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
La nivelul acestui judeţ, duminică au avut loc alegeri în localităţile, Braniştea şi Cojasca. La Braniştea s-au organizat alegeri pentru funcţia de primar, în timp ce la Cojasca a fost ales Consiliul Local. În cele două localităţi nu au fost constatate incidente deosebite care să afecteze desfăşurarea procesului de vot, menţionează IPJ Dâmboviţa.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.