Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate din judeţul Dâmboviţa au reţinut şi cer arestarea preventivă a doi bărbaţi, de 22 şi 57 de ani, pentru infracţiunea de trafic de minori. Cei doi sunt acuzaţi că au racolat o adolescentă de 17 ani pe care au pus-o să se prostitueze, obţinând de pe urma acesteia 7.000 de le în decurs de trei luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor judiciare după ce fata a fost găsită de către jandarmi pe marginea drumului naţional 71 Târgovişte – Bucureşti, încercând să racoleze clienţi, iar suspecţii o monitorizau dintr-un autoturism parcat la nici 200 de metri distanţă.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că, în perioada august 2020 – octombrie 2020, unul dintre inculpaţi a racolat persoana vătămată minoră prin metoda loverboy, iar mai apoi, împreună cu celălalt inculpat, a transportat-o în diverse locuri din preajma municipiului Târgovişte, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituţiei stradale, însuşindu-şi sumele de bani obţinute din această activitate (aproximativ 7000 lei)” informează DIICOT într-un comunicat dat publicităţii joi.

Poliţiştii care au lucrat la acest caz au stabilit că fata a fost racolată, în cursul luii iulie a acestui an, de un bărbat de 22 de ani care a convins-o să se prostitueze pentru el. 

„Cel în cauză ar fi fost sprijinit de un alt bărbat, de 57 de ani, care i-ar fi pus acestuia la dispoziţie un autoturism. Totodată, acesta ar fi identificat mai multe persoane care să întreţină relaţii sexuale contracost cu minora”, transmite IPJ Dâmboviţa.

Cei doi au fost reţinuţi în cursul nopţii de 7 spre 8 octombrie iar joi vor fi prezentaţi Tribunalului Dâmboviţa, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.