Datele preliminare ale anchetei deschise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa în cazul copilului în vârstă de 11 ani care a fost găsit spânzurat confirmă faptul că băiatul accesa frecvent internetul şi se interesa de jocul ”Balena Albastră”. Mai mulţi colegi de-ai copilului au povestit că l-au auzit pe băiat vorbind despre acest joc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii din Dâmboviţa, care au deschis dosar penal în urma sinuciderii copilului în vârstă de 11 ani din comuna Nucet, au stabilit ”că acesta obişnuia să acceseze internetul şi povestea adesea despre un joc virtual”, anunţă IPJ Dâmboviţa într-un comunicat dat publicităţii marţi.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că Alex se interesa de jocul ”Balena Albastră”, dar că în aparatura folosită de copil pentru a accesa internetul nu au fost găsite dovezi care să arate că el intrase în acest joc.

În schimb, mai mulţi colegi ai băiatului au declarat că acesta le-a vorbit în repetate rânduri despre jocul ”Balena Albastră” şi că se arăta foarte interesat de acest joc.

Băiatul în vârstă de 11 ani a fost găsit spânzurat, luni, în podul casei părinţilor săi, sora cea mare fiind cea care a făcut descoperirea. În urma primelor verificări, poliţiştii nu au descoperit niciun bilet sau vreun alt mesaj prin care copilul să explice de ce a recurs la acest gest. 

Apropiaţii familiei susţin că înainte de a comite gestul sinucigaş băiatul şi-a spart telefonul mobil.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Ramona Dabija, a declarat, în 17 martie, pentru News.ro, că prieteniile din lumea virtuală pot fi fatale, de aceea trebuie atrasă atenţia părinţilor cu privire la jocurile video de pe internet şi la pericolul la care sunt expuşi copiii.

Un astfel de joc online este ”Balena Albastră”, lansat în Rusia şi din cauza căruia peste 130 de adolescenţi s-ar fi sinucis.

Cinci elevi de la o şcoală generală din municipiul Iaşi au ajuns la spital, în 17 martie, după ce au leşinat în timp ce jucau, într-o pauză, un joc ce presupunea să îşi ţină respiraţia.

Surse din rândul medicilor spuneau că elevii ar fi pus în practică o variantă a jocului ”Balena Albastră”, în timp ce surse din Poliţie, care a deschis o anchetă în acest caz, au afirmat că ar fi vorba doar despre o idee lansată de unul dintre copii. 

De asemenea, poliţiştii braşoveni fac o anchetă în cazul unui tânăr de 19 ani din Codlea care s-a sinucis în urmă cu trei săptămâni, pentru a stabili dacă gestul acestuia are vreo legătură cu jocul ”Balena albastră”. O anchetă este în derulare şi în cazul unei fete de 19 ani, internată la Centrul de plasament din Codlea, care a alertat autorităţile că a primit un cod de acces pe telefonul mobil pentru a intra în acest joc.

La începutul lunii martie, trei tineri din Chişinău au murit după ce s-au aruncat în gol. Doi dintre ei, în vârstă de 15 şi 16 ani, au sărit de pe o clădire cu 18 etaje, iar autorităţile ar fi găsit dovezi pe paginile lor de socializare că ar fi participat la jocul ”Balena Albastră”, potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tânăr s-a aruncat de pe o clădire cu 14 etaje.

Jocul impune celor care îl practică să îndeplinească mai multe provocări, care pot ajunge până la a se arunca de pe acoperişuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.