Salvatorii români care acţionează în zonele afectate de cutremur din Turcia au scos duminică de sub dărâmături un bărbat de 35 de ani, după o intervenţie care a durat 12 ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Bilanţul persoanelor salvate de pompierii români care participă la misiunile de căutare-salvare din Turcia, continuă să crească. În această dimineaţă, echipele de salvatori români au extras un bărbat, găsit în viaţă, sub dărâmăturile unei clădiri de 6 etaje. Până în prezent, pompierii români au reuşit să identifice şi să salveze 6 persoane de sub ruinele clădirilor distruse de seria cutremurelor care a lovit Turcia”, a anunţar Ministerul Afacerilor Interne.
România a fost printre primele ţări care a răspuns apelului de sprijin venit din partea Turciei, zeci de pompieri români fiind, la acest moment, în misiune în zonele afectate de cutremur.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”În această dimineaţă, echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore. După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbuşite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen”, conform ISU Bucureşti- Ilfov.
În acţiunile de salvare au fost implicaţi personal medical şi voluntari turci.
La acest moment, în Turcia sunt prezente 2 echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune şi intervenţie a echipelor internaţionale venite în sprijin.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.