Autorităţile locale au decis să suspende cel puţin până joi, inclusiv, cursurile în şcoala din satul arădean Sâmbăteni, care a fost cuprinsă de un incendiu, marţi, cauzat de coşul de fum supraîncălzit al centralei termice. Acoperişul clădirii a fost distrus de flăcări pe o suprafaţă mare, în timp ce mai multe săli de clasă sunt inundate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intervenţia pompierilor la Şcoala Gimnazială ”Sabin Manuilă” din localitatea arădeană Sâmbăteni s-a încheiat, marţi după-amiază, însă o parte din acoperiş a fost distrus de flăcări. Patru echipaje de stingere au acţionat pentru a limita pagubele.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că la momentul sosirii echipajelor ”incendiul se manifesta violent la acoperiş, cu degajări mari de fum”.

”Toţi elevii şi angajaţii au fost evacuaţi în condiţii de siguranţă, fără a exista persoane rănite”, a declarat Pleşca.

Acesta a precizat că incendiul a fost cauzat de hornul supraîncălzit, care a aprins structura din lemn a acoperişului.

Pompierii au constatat că în şcoală funcţionau două centrale termice pe lemne, iar apa din sistem ajungea la 90 de grade. Bărbatul desemnat să se ocupe de întreţinerea focului ar fi pus prea multe lemne, iar flăcările au urcat pe coşul de evacuare a fumului şi l-au încins.

Din cauza pagubelor provocate de flăcări şi a scurgerilor de apă în unele clase, în urma intervenţiei pompierilor, cursurile au fost suspendate.

Reprezentanţii şcolii au declarat, pentru News.ro, că miercuri şi joi copiii nu vor veni la cursuri, urmând ca după o analiză cu responsabilii Inspectoratului Şcolar să se decidă o eventuală prelungire a perioadei în care nu se face şcoală.

Conform primarului comunei Păuliş, de care aparţine satul, Ioan Turcin, pagubele sunt în curs de evaluare, iar lucrările de reparaţii vor începe miercuri.

Un incendiu a izbucnit, marţi, la Şcoala Gimnazială ”Sabin Manuilă” din localitatea arădeană Sâmbăteni, iar elevii, profesorii şi ceilalţi angajaţi au fost evacuaţi.

Conform sursei citate, şcoala are în jur de 200 de elevi din ciclurile primar şi gimnazial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.