Procurorii DIICOT şi poliţiştii au descoperit, în urma unor percheziţii, o cultură de canabis în localitatea Eşelniţa din judeţul Mehedinţi, îngrijită de şapte persoane care au vârste între 15 şi 45 de ani. Toţi cei şapte vor fi duşi la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al DIICOT, procurorii din Mehedinţi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova şi SCCO Mehedinţi au făcut opt percheziţii domiciliare în judeţul Mehedinţi, la locuinţele a şapte suspecţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

"Pe raza comunei Eşelniţa, judeţul Mehedinţi, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat, în mod coordonat, în ceea ce priveşte înfiinţarea unei culturi de plante de cannabis, în vederea obţinerii din aceasta, după recoltare şi prelucrare, a drogului de risc cannabis, care ulterior urma să fie comercializat”, se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor a fost identificată o cultură outdoor de canabis, formată din plante aflate în diferite stadii de dezvoltare, cu o înălţime de aproximativ 2,5 metri, muguri de canabis proaspăt culeşi, aflaţi în diferite stadii de uscare, 12 telefoane mobile, precum şi diferite echipamente necesare cultivării.

Anchetatorii au stabilit că plantaţia de canabis a fost înfiinţată în luna mai 2019, membrii grupării ocupându-se de îngrijirea şi recoltarea acesteia.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi urmează să fie audiate cele şapte persoane care îngrijeau cultura de canabis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.