Copilul de patru ani care a căzut sâmbătă dimineaţă în fosa septică a unei case de vacanţă din staţiunea gorjeană Rânca a fost declarat mort după ce echipele medicale sosite la faţa locului au încercat aproape trei ore să-l resusciteze pe băiat, aflat în stop cardio-respirator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Ambulanţei Gorj, decesul copilului căzut în fiosa septică a fost declarat la ora 13.25, după ce medicii au făcut, mai bine de două ore şi jumătate, manevre de resuscitare a băiatului, care fusese scos în stop cardio-respirator.

Trupul neînsufleţit al copilului a fost dus la Institutul de Medicină Legală din judeţ pentru efectuarea necropsiei.

Conform Postului de jandarmi montani Rânca, judeţul Gorj, sâmbătă, la ora 10.35, a fost primit un apel la numărul de urgenţă 112 care anunţa că un copil în vârstă de patru ani a căzut în fosa septică a unei case de vacanţă particulare din staţiune. Jandarmii montani au ajuns la locul incidentului în mai puţin de un minut de la primirea apelului şi l-au găsit pe băieţel pe fundul fosei septice, plină cu apă şi materii fecale, fiind scos şi dus la ambulanţa sosită la faţa locului,

Medicii au început imediat manvrele de resuscitare, pe care le-au continuat aproape trei ore, însă acestea nu au dat rezultat, astfel că băieţelul a fost declarat mort.

Copilul se afla împreună cu bunicii şi cu mama sa la casa de vacanţă din staţiunea Rânca şi a alunecat în fosa septică în timp ce se juca nesupravegheat.

Potrivit Digi 24, sistemul de canalizare din Rânca a costat aproximativ trei milioane de euro şi este doar parţial funcţional deoarece această localitate este împărţită între două primării. Casele, pensiunile şi hotelurile care ţin de Primăria Novaci nu sunt racordate întrucât nu au operator.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.