Rezultatul necropsiei în cazul copilului de un an şi zece luni care a murit la spitalul privat Sanador din Bucureşti, în urma unei operaţii pentru hernie inghinală, arată că acesta a suferit un şoc hemoragic, în urma unei hemoragii interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concluzia necropsiei în cazul copilului mort la spitalul privat Sanador arată că acesta a murit în urma unui şoc hemoragic, după ce a făcut hemoragie internă.

Potrivit Ştirile Pro Tv, un băieţel a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în spitalul privat Sanador din Bucureşti, după ce fusese operat de hernie inghinală. Mama copilului a acuzat personalul spitalului de incompetenţă, spunând că a sunat la 112 pentru ca medicii SMURD să îl salveze pe băiat. Tatăl copilului a depus plângere la parchet.

În urma morţii copilului de un an şi zece luni, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti a făcut verificări la clinică.

Raportul preliminar al controlului făcut de DSP Bucureşti la Sanador a constatat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare, fiind verificată respectarea circuitelor, trasabilitatate pacientului, condiţiile de igienă din secţia ATI pediatrie, sterilitatea şi produsele biocide utilizate. Ministerul Sănătăţii a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica şi conduita terapeutică în acest caz, arată Ştirile Pro Tv.

Reprezentanţii Sanador au precizat că nu pot face declaraţii "având în vedere că este vorba de un deces din cauze necunoscute, până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale care va stabili cauzele decesului". Ei au menţionat însă că echipajul SMURD a fost chemat de familia copilului, "acesta alăturându-se echipei Sanador care iniţiase deja procedura de resuscitare conform protocoalelor în vigoare".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.