Pompierii bucureşteni au intervenit duminică, în două ore, la aproape 40 de cazuri, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe străzi şi pe maşini, a bannerelor, panourilor publicitare şi elementelor de construcţii de pe faţadele blocurilor, precum şi a unor stâlpi de electricitate rupţi sau în pericol de cădere, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a fenomenelor meteorologice caracterizate de vânt puternic, echipajele de pompieri de la ISUBIF intervin pentru limitarea consecinţelor rezultate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. De la ora 08.00 până la 10.30 au fost gestionate 37 de intervenţii”, a precizat Daniel  Vasile.

Intervenţii ale pompierilor au fost pe Drumul Găzarului, strada Dunavăţ, strada Baba Novac, Şoseaua Mihai Bravu, Calea Plevna, strada Teiul Doamnei şi strada Lotrioara, dar şi în alte zone din Capitală şi din Ilfov.

Alte 41 de intervenţii ale pompierilor sunt în desfăşurare în Bucureşti şi Ilfov, la care se adaugă un număr semnificativ de apeluri care sunt primite până în acest moment, a mai spus Daniel Vasile.

"Resursele angrenate în acest moment în operaţiunile de intervenţie pot gestiona situaţia, dar dacă situaţia meteorologică se va înrăutăţi, se poate dispune suplimentarea efectivelor, cu pompieri din turele libere sau cu echipe din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă (USISU) Ciolpani”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Pompierii le recomandă oamenilor să nu atingă firele căzute la pământ, să nu se adăposterască lânga construcţii improvizate, lângă corturi şi schelele sau lângă clădiri cu faţade ce prezintă semne de degradare.

Un mesaj de avertizare pentru cetăţeni a fost pus, duminică dimineaţă, şi pe panourile electronice din Bucureşti.

Sâmbătă noapte, echipajele ISU au intervenit, între orele 22.16 şi 23.30, pentru 19 copaci doborâţi de furtună, dintre care 16 în Bucureşti şi trei în Ilfov. De asemenea, echipajele ISU Bucureşti-Ilfov au fost solicitate să intervină şi pentru îndepărtarea a două antene care au fost doborâte de vântul puternic, a declarat Daniel Vasile, pentru News.ro.

Cele mai multe intervenţii au fost, sâmbătă noapte, pe străzi din Sectorul 3, printre care zona Dristor, bulevardul Nicolae Grigorescu şi bulevardul Theodor Pallady. Şi pe strada Mărgeanului, în Sectorul 5, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil.

Bucureştiul şi 26 de judeţe sunt sub avertizare cod galben de vânt, duminică, până la ora 20.00. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania, unde rafalele vor depăşi 60-70 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse vor atinge 80-90 de kilometri pe oră, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.