Poliţiştii din Bucureşti, împreună cu reprezentanţii altor instituţii, au făcut controale, în sectoarele 1 şi 3, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei. S-au dat peste 90 de amenzi, în valoare de peste 121.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În noaptea de 17/18.07 şi respectiv în noaptea de 18/19.07, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Poliţia Sectorului 3, în contextul gestionării cazurilor de infecţie cu noul Coronavirus, dar şi pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă civică au acţionat în mai multe zone, inclusiv în Centrul Vechi. Activitatea a fost sprijinită de reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. În urma verificărilor efectuate au fost constatate şi aplicate peste 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 50.000 lei”, a transmis, duminică, Poliţia Capitalei.

Din total, 16 sancţiuni au vizat abateri de la prevederile Legii nr 55 /2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 34 pentru încălcări ale normelor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 14 cu privire la abateri de la normele rutiere.

”În noaptea 18/19.07.2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Politia Sectorului 1, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti , Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov şi Poliţia Locală au organizat o acţiune ce a avut ca obiect verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse  pentru prevenirea răspândirii SARS-COVID-2,  în cluburile, barurile şi terasele din zona de competenţă , fiind verificate mai multe obiective. Au fost constatate şi aplicate un număr de 23 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 71.500”, a mai transmis Poliţia Capitalei. 

Trei  sancţiuni, în valoare de 20.000, lei au vizat încălcări ale normelor privind protecţia consumatorilor, iar alte 3 în valoare de  36.000 pentru abateri de la normele din domeniul sănătăţii publice.

Patru sancţiuni au vizat norme  de prevenirea şi stingerea incendiilor, iar alte două, abateri în domeniul alimentaţiei publice şi comerţului cu amănuntul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.