Poliţiştii din Bucureşti au verificat, în perioada 31 iulie – 2 august, respectarea măsurilor dispuse în starea de alertă. Au fost făcute 192 de controale, s-au dat 200 de sancţiuni, în valoare totală de 200.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul reprezentanţilor ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Poliţiei Locale, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov, au făcut, în perioada 31 iulie – 2 august, verificări la peste 192 de operatori economici, precum şi în mijloacele de transport în comun.

”S-a urmărit respectarea prevederilor Legii nr 55 /2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar şi a altor norme privind protecţia cetăţeanului. În cele trei zile au fost verificate mari complexuri comerciale, hipermarket-uri, hale şi pieţe agroalimentare, terase şi locuri de agrement, mijloace de transport în comun, inclusiv din zonă celor cu regim taxi”, a transmis, luni, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că au fost constatate şi aplicate aproximativ 200 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 200.000 lei.

Din acest total, 128 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar 21 sancţiuni au fost aplicate  pentru situaţii ce cad sub incidenţa  legislaţiei privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

De asemenea, poliţiştii au purtat discuţii, atât cu cetăţenii, cât şi cu reprezentanţii agenţilor economici, pentru a da anumite lămuriri şi informaţii cu privire la măsurile de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.