Un copil în vârstă de doi ani şi jumătate a căzut printre scândurile structurii unui tobogan de la un loc de joacă din municipiul Constanţa, un incident similar petrecându-se în acelaşi loc în toamna anului trecut. Reprezentanţii Primăriei au restricţionat accesul la toboganul respectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a declarat că marţi, la sediul instituţiei a fost primită o sesizare privind un incident petrecut la un loc de joacă din municipiul Constanţa pe data de 30 aprilie.

Constantinescu a povestit că o familie din Bucureşti, aflată în minivacanţa de 1 Mai pe litoral, a mers la locul din joacă din Portul Tomis. La un moment dat, copilul de doi ani şi jumătate al familiei, a căzut printre scândurile structurii unui tobogan. La scurt timp după ce au primit sesizarea, Horia Constantinescu spune că reprezentanţii instituţiei au mers să verifice locul de joacă respectiv şi au descoperit că fusese restricţionat accesul către togobanul respectiv de către reprezentanţii Primăriei, existând un afiş pe care scrie: “Atenţie! Accesul interzis în acest spaţiu”.

Şeful CJPC nu crede însă că acest loc era îngrădit şi la momentul producerii incidentului, ci abia apoi a fost luată această măsură.

În luna septembrie a anului trecut, un incident similar a avut loc în acelaşi loc de joacă, un copil de patru ani căzând atunci printre scândurile structurii unui tobogan. 

Horia Constantinescu a precizat că un alt incident la un alt loc de joacă din municipiul Constanţa a avut loc pe data de 30 aprilie, un părinte reclamând la CJPC că a căzut copilul său şi s-a lovit de un fier beton aflat în zona respectiv.

De asemenea, o altă problemă a fost semnalată pe data de 5 mai când gardul din plasă metalică al unui teren sportiv din municipiul Constanţa a căzut peste doi copii, unul de 10 ani, iar celălalt de 11 ani.

Horia Constantinescu a afirmat că CJPC urmează să decidă ce măsuri va lua în aceste cazuri. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.