Patru bărbaţi şi o femeie din judeţul Constanţa au fost arestaţi preventiv pentru proxenetism, fiind acuzaţi că în ultimii cinci ani au determinat mai multe tinere să practice prostituţia în ţări din Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Judeţeană Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că luni poliţiştii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu sprijinul Inspectoratului de Jamdarmi Judeţean Constanţa, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, în localitatea Lumina, într-un dosar penal de proxenetism. 
 
"Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu anul 2015 şi până în prezent, persoanele în cauză ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei mai multor tinere, pe teritoriul mai multor ţări din spaţiul Uniunii Europene, obţinând astfel foloase patrimoniale. La percheziţii, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, mai multe bunuri, printre care 2 autoturisme, un pistol air-soft, telefoane mobile, dispozitive electronice, precum şi alte înscrisuri de interes pentru cauză”, a precizat IPJ Constanţa. 
 
Patru bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi în acest caz pentru 24 de ore. Ulterior, ei au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, aceasta fiind admisă.
 
În cauză, s-a colaborat cu autorităţile franceze, cu sprijinul Eurojust.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.