Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 32 şi 44 de ani, aflaţi într-o ambarcaţiune în derivă în Marea Neagră, au fost salvaţi, sâmbătă, de poliţiştii de frontieră şi aduşi la mal. Ei nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ambarcaţiunea acestora a început să aibă probleme după ce motorul s-a stricat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, sâmbătă, Sistemul Integrat de Supraveghere Maritimă - SCOMAR a detectat o ambarcaţiune de agrement care se îndrepta spre marea teritorială a Bulgariei.

Poliţiştii de frontieră au luat legătură cu persoanele aflate în ambarcaţiune, iar acestea au spus că barca pluteşte în derivă din cauza unor defecţiuni tehnice pe care încearcă să le remedieze.

"Ulterior persoanele de la bord au comunicat că, deşi au remediat defecţiunea, nu pot manevra ambarcaţiunea din cauza condiţiilor hidrologice nefavorabile, sens în care Garda de Coastă a informat MRCC Constanţa, care a declanşat acţiunea de salvare a persoanelor. Astfel, s-a dispus efectuarea unei misiuni cu o navă din cadrul Grupului de Nave Mangalia, care a asigurat conducerea ambarcaţiunii în siguranţă în Portul Mangalia”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Cele patru persoane - bărbaţi, cetăţeni români cu vârste cuprinse între 32 şi 44 de ani - nu au avut nevoie de asistenţă medicală. Ei au declarat că în timp ce desfăşurau activităţi de agrement, motorul ambarcaţiunii s-a defectat, iar din lipsa altor mijloace de propulsie şi din cauza condiţiilor hidrologice nefavorabile, nu se mai puteau întoarce la mal.

Acţiunea s-a desfăşurat prin cooperarea autorităţilor de frontieră din România şi Bulgaria, sub coordonarea Centrului Maritim de Coordonare Constanţa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.