Opt percheziţii au fost efectuate într-un dosar legat de o operaţiune de tranzit vamal care viza un transport de ţigări expediat dintr-o ţară care nu este în Uniunea Europeană, în Portul Constanţa. Anchetatorii spun că mai multe persoane au fost folosit fără drept numele unui lucrător vamal pentru a accesa un sistem informatic privind tranzitul de mărfuri de teritoriul Uniunii Europene. Astfel, ţigările au intrat pe teritoriul Uniunii Europene şi ar fi fost comercializate ilicit, fără a fi plătite taxe vamale, accize şi T.V.A. aferente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanţa au efectuat opt percheziţii domiciliare şi la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa şi Ilfov.

“Din cercetări a reieşit că, în luna aprilie a anului 2019,  mai multe persoane ar fi folosit, fără drept, numele de utilizator şi parola alocate unui lucrător vamal pentru a accesa un sistem informatic privind tranzitul de mărfuri pe teritoriul Uniunii Europene. Ulterior, aceştia ar fi confirmat fictiv, în sistem electronic, o operaţiune de tranzit vamal ce viza un transport de ţigări (două containere), expediat într-un stat non-UE, cu destinaţia portul Constanţa”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că prin activitatea infracţională, respectiv stingerea fictivă a tranzitului vamal, ţigările ar fi intrat pe teritoriul Uniunii Europene şi ar fi fost comercializate ilicit, fără a fi plătite taxe vamale, accize şi T.V.A. aferente.

În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate, pentru cercetări, 57 de harduri externe, şase terminale mobile, două laptop-uri, trei tablete, cinci carduri de memorie, cinci cartele telefonice, nouă stick-uri USB şi patru floppy disk-uri.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, accesul ilegal într-un sistem informatic şi contrabandă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.