Doi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii constănţeni, după ce au efectuat săpături într-o zonă cu potenţial arheologic, descoperind trei vase de provizii, din lut, datând din secolele III-IV d.Hr, susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional, care ar valora peste trei mii de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au depistat doi bărbaţi, de 47 ani şi 60 de ani, din localitatea Cerchezu, judeţul Constanţa, care ar fi efectuat săpături într-o zonă cu potential arheologic, din localitate.

Cei doi au găsit trei vase de provizii, de lut, datând cu aproximaţie din secolul III-IV d.H., susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

Conform opiniei preliminare a experţilor, bunurile au fost estimate la o valoare de peste 3.000 de euro, acestea urmând a fi evaluate după ce vor fi scoate integral din situl arheologic.

În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de distrugere a unor bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, tentativă de furt calificat şi efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.