Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA) a emis, joi după amiază, o avertizare Cod roşu care vizează creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol în bazinul hidrografic Poşaga, afluent al râului Arieş, în judeţul Alba. Avertizarea este valabilă până joi seară, la ora 22:00, iar în acest context populaţia din zona aflată în apropierea acestui râu a fost avertizată prin mesaj RO-ALERT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Avertizarea a intrat în vigoare joi la ora 15:05 şi este valabilă până în seara aceleiaşi zile, la ora 22:00.
 
„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Poşaga (afluent al râului Arieş), judeţul Alba. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Poşaga – bazin amonte confluenţă cu râul Săgacea”, anunţă INHGA.
La rândul său, reprezentanţii Inspectoratului au anunţat că au transmis mesaj RO-ALERT către populaţia din zona vizată de avertizarea hidrologilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.