În judeţul Timiş, aflat sub cod portocaliu de ninsori abundente, un număr de 60 de localităţi sunt total sau parţial nealimentate cu energie electrică. Pompierii au intervenit în 140 de situaţii de urgenţă în ultimile 24 de ore, iar drumurile naţionale şi cele judeţene sunt greu practicabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, duminică a fost convocat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a intervenţiei şi Grupa Operativă ISU Timiş.

Astfel, în ultimele 24 de ore, ISU Timiş a intervenit în peste 140 de situaţii de urgenţă, dintre care: 4 incendii, 94 degajări de copaci sau crengi căzuţi pe autoturisme şi partea carosabilă, în urma cărora au fost afectate 39 autoturisme, 32 degajări de cabluri de pe partea carosabilă, 5 stâlpi căzuţi şi 5 accidente rutiere.

La nivelul judeţului Timiş, la ora 8.00, un număr de 60 de localităţi erau parţial sau total nealimentate cu energie electrică, însumând peste 40.000 de clienţi. În prezent, pentru restabilirea energiei electrice în localităţile afectate lucrează 24 de echipe.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe drumurile naţionale şi judeţene şi pe sectorul de autostradă, s-a acţionat astfel: pe sector autostradă cu 60 utilaje, pe drumurile naţionale cu 42 de utilaje, iar în municipiul Timişoara cu 8 autobasculante cu lamă şi sărăriţă şi două buldoexcavatoare.

Drumurile naţionale şi judeţene sunt greu practicabile.

Autorităţile recomandă cetăţenilor să utilizeze autoturismul doar dacă este strict necesar. Celor care pleacă la drum în această perioadă, li se recomandă să aibă autoturismele echipate corespunzător, să se intereseze asupra stării drumurilor înainte de pornire şi să respecte semnalele ori restricţiile autorităţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.