Un bărbat din Turda, judeţul Cluj, a fost amendat cu 8.000 de lei pe motiv că şi-a chinuit câinele, pe care îl ţinea în lanţ, fără mâncare şi apă. Animalul a fost ridicat şi predat unei asociaţii, pentru a primi îngrijirile necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor de la Biroul pentru Protecţia Animalelor Cluj după ce situaţia animalului, neglijat, chinuit de foame şi sete şi ”aflat într-o stare critică”, după cum spun anchetatorii, a fost relatată online.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au mers la adresa indicată.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”La faţa locului, poliţiştii au identificat proprietarul şi au constatat că animalul era subnutrit. De asemenea, câinele nu era microcipat şi nici sterilizat. Astfel, proprietarul a fost sancţionat cu o amendă de 8.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei privind protecţia animalelor”, informează, miercuri, Poliţia Judeţeană Cluj.

Câinele a fost preluat şi predat unei asociaţii de profil.

Cazul a fost semnalat pe Facebook de către un internaut care a pozat animalul aflat într-o stare deplorabilă şi a anunţat că îi mai aruncă mâncare animalului, pentru a-l hrăni, precizând că nu poate intra în curte să îi dea şi apă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.