Tânărul în vârstă de 24 de ani care sâmbătă seară a intrat într-o depăşire neregulamentară, la ieşirea din oraşul Gherla către Dej, provocând un accident în urma căruia doi oameni au murit, a fost reţinut. Poliţiştii care constataseră că bărbatul avea alcoolemie de 0,60 miligrame la mie alcool pur în aerul expirat l-au testat pe şofer şi pentru droguri, testele preliminare arătând că acesta consumase şi substanţe stupefiante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Oficialii Poliţiei judeţene Cluj anunţă, duminică, faptul că bărbatul de 24 de ani suspectat că a provocat un accident pe DN1C - E576, la ieşirea din municipiul Gherla către Dej, a fost reţinut pentru 24 de ore.
Iniţial, testul cu aparatul etilotest a indicat, în cazul şoferului, o alcoolemie de 0,60 miligrame la mie alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, şoferul a fost testat şi cu aparatul pentru detectarea substanţelor psihoactive, reieşind indicii cu privire la prezenţa acestora, precizează reprezentanţii Poliţiei. Testele care vor fi făcute pe probe biologice vor stabili cu exactitate dacă şoferul consumase substanţe interzise. 
Şoferul este suspectat că a intrat într-o depăşire neregulamentară, iar maşina sa a lovit un autoturism care circula regulamentar. În urma impactului, şoferul şi pasagera din autoturismul aflat pe celălalt sens de mers au murit. Bărbatul a fost găsit întins pe şosea, fără puls.
În urma accidentului, poliţiştii au deschis dosar care vizează comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi ucidere din culpă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.