Un tânăr în vârstă de 20 de ani din judeţul Cluj este cercetat penal, fiind suspectat că era sub influenţa substanţelor psihoactive în momentul în care s-a prezentat la examenul pentru obţinerea permisului de şofer de camion. Testul rapid, care nu reprezintă însă probă în cadrul dosarului, a ieşit pozitiv la substanţe stupefiante, poliţiştii aşteptând rezultatele analizelor de sânge. Ca probă la dosar există şi un plic gol, pe care tânărul l-a dat examinatorului odată cu documentele personale şi care ar avea urme de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Evenimentul a avut loc în ziua de 30 octombrie , pe o stradă din municipiul Cluj Napoca.
„În jurul orei 09.50, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au constat că un candidat, aflat în procesul de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, s-ar afla sub influenţa substanţelor psihoactive”, informează, marţi, Poliţia judeţeană Cluj.
Potrivit sursei citate, este vorba despre un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Floreşti, per care poliţiştii l-au oprit în trafic, pe strada Plevnei din Cluj-Napoca, în timp ce se afla în examen la volanul unui autocamion, în vederea obţinerii permisului de conducere. 
„În momentul înmânării documentelor către examinator, asupra acestuia a fost depistat un plic gol, ce prezenta urme de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Plicul a fost sigilat şi înaintat Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, în vederea efectuării cercetărilor necesare”, precizează oficialii Poliţiei.
Tânărul a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanţelor psihoactive, reieşind indicii cu privire la prezenţa acestora. În condiţiile în care testul rapid nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, el a fost condus la spital  pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise.
Testarea cu aparatul etilotest, a arătat că bărbatul nu consumase alcool. Tânărul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.