O bombă de aviaţie de 100 de kilograme a fost găsită de două persoane în Pădurea Făget de lângă municipiul Cluj-Napoca. Muniţia a fost ridicată de specialiştii pirotehnişti şi urmează să fie distrusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pirotehniştii de la ISU Cluj au desfăşurat în urmă cu puţine momente o misiune de asanare a muniţiei neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mai exact, a fost vorba despre o bombă de aviaţie de 100 de kilograme găsită întâmplător de două persoane în Pădurea Făget, în apropiere de drumul Sfântul Ion”, a anunţat, duminică seară, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

FOTO: ISU Cluj
FOTO: ISU Cluj

Pirotehniştii au ridicat elementul de muniţie, care urmează a fi distrus în condiţii de maximă siguranţă, în cadrul unei misiuni specifice.

La misiune au luat parte şi pompierii de la Detaşamentul 2 Cluj-Napoca.

ISU Cluj aminteşte că aceste elemente de muniţie sunt extrem de periculoase, iar persoanele care le găsesc sunt sfătuite să sune la 112.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.