Poliţia judeţeană Prahova anunţă că cinci tineri, unii dintre ei minori, au fost identificaţi drept principali suspecţi în cazul actelor de vandalism care au avut loc săptămâna trecută, în cimitirul evreiesc din Ploieşti, unde mai multe pietre funerare au fost dărâmate de pe soclu. Primele date arată că actele de distrugere nu au legătură cu atitudinea antisemită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate de poliţişti, cinci persoane bănuite de săvârşirea faptei au fost identificate şi depistate. Este vorba despre tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani. Din cercetări, a rezultat faptul că acţiunea persoanelor bănuite nu are legătură cu acţiuni antisemite”; a transmis, luni după amiază, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova. 
În data de 3 iunie, poliţiştii au fost sesizaţi că16 monumente funerare din cimitirul evreiesc din Ploieşti au fost vandalizate, trei pietre spărgându-se în momentul în care au fost împinse de pe soclu.
„Fiecare piatră funerară dărâmată este o mărturie. Din nou. PS: Sunt curios. Oare a fost de vină vântul puternic sau tradiţionalii copii minori?”, a scris reprezentantul minorităţii evreieşti în Camera Deputaţilor, Silviu Vexler pe Facebook.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.