Mai multe persoane sunt audiate la Parchetul Tribunalului Galaţi, fiind acuzate că, din decembrie 2015 până în iunie 2016, au spart seifurile din mai multe supermaketuri din ţări ale UE, în special în Franţa şi Germania, provocând un prejudiciu de aproximativ 200.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au făcut nouă percheziţii în judeţele Galaţi şi Vrancea, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea a 15 infracţiuni de furt din supermaketuri. La activităţi au participat şi reprezentanţi ai Jandarmeriei Naţionale Franceze.

Anchetatorii arată că, în cursul anului 2016, poliţiştii au identificat un grup infracţional care acţiona în Uniunea Europeană, în special în Franţa şi Germania, având ca mod de operare spargerea seifurilor cu valori monetare din supermarketuri.

”Persoanele vizate, doi bărbaţi şi trei femei, cu vârstele cuprinse între 18 şi 33 de ani, sunt bănuite că, în perioada decembrie 2015 – iunie 2016,  folosind dispozitive de bruiaj, ar fi anihilat sistemele de alarmare ale unor supermarketuri, iar din interior, prin forţarea seifurilor, ar fi sustras banii proveniţi din încasări”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Române.

Prejudiciul în acest caz este de aproximativ 200.000 de euro.

Poliţiştii au pus în executare cinci mandate de aducere, persoanele găsite la percheziţii fiind duse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, pentru audieri.

Cei în cauză sunt cercetaţi pentru furturi şi tentativă la furturi săvârşite în cadrul unui grup infracţional, asociere de răufăcători, tăinuire de obiecte furate săvârşite în cadrul unui grup infracţional, spălare de fonduri săvârşite în cadrul unui grup infracţional, fapte prevăzute şi pedepsite de codul penal francez. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.