Cinci migranţi din Vietnam au fost descoperiţi ascunşi într-un TIR înmatriculat în Bulgaria, care urma să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, transportând saci cu granule din plastic în Ungaria. Şoferul bulgar susţine că vietnamezii au urcat în remorcă fără să ştie, însă este cercetat penal pentru trafic de migranţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au verificat un TIR înmatriculat în Bulgaria, condus de un bulgar de 47 de ani, care a declarat că transportă granule de plastic din Grecia în Ungaria. În timpul controlului asupra automarfarului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în remorcă, printre sacii cu granule, cinci bărbaţi de origine asiatică.

Migranţii au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră Arad pentru cercetări, stabilindu-se că sunt cetăţeni vietnamezi cu vârste cuprinse între 25 şi 43 de ani, solicitanţi de azil în România.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”La cercetări, şoferul a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care persoanele în cauză s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări pentru TIR. Persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru”, se arată într-un comunicat remis luni de Poliţia de Frontieră Arad.

Cei cinci străini sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferului bulgar, pentru trafic de migranţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.