Cinci bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii din Capitală pentru înşelăciune după ce ar fi pretins că sunt brokeri şi ar fi determinat mai multe persoane să investească diferite sume de bani la bursă, prejudiciul creat fiind estimat la 300.000 de euro. Doi dintre bărbaţi au fost reţinuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare, miercuri, 9 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi şi Dâmboviţa, într-un dosar de înşelăciune, după ce cinci bărbaţi ar fi pretins că sunt brokeri şi ar fi determinat mai multe persoane să investească diferite sume de bani la bursă, prejudiciul creat fiind estimat la 300.000 de euro.

Astfel, există suspiciuni că, în perioada ianuarie 2018 - iunie 2019, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 48 de ani, sub pretextul că ar fi brokeri, ar fi determinat mai multe persoane să depună diverse sume de bani în conturi bancare indicate de către aceştia, în vederea investirii în diferite instrumente financiare. Mai mult decât atât, pentru a-şi spori câştigurile şi recupera sumele investite, persoanele vătămate au recomandat la rândul lor această investiţie şi altor persoane, aceasta fiind o schemă de fraudare în sistem piramidal, arată Poliţia Capitalei.

"Totodată, în scopul menţinerii în eroare a persoanelor vătămate, cei în cauză foloseau un generator de fişiere ce copia informaţii din surse publice pentru a genera rapoarte cu privire la situaţia financiara a clienţilor cu date despre valorile indicilor bursieri în timp real, pentru a crea aparenţa unor rapoarte de tranzacţionare reale. În urma studierii extraselor de cont au fost identificate tranzacţii în valoare de aproximativ 300.000 de euro", mai arată sursa citată.

Persoanele implicate au fost duse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1. Doi dintre suspecţi au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.