Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că sâmbătă seară traficul feroviar a fost redeschis complet între staţiile Leu şi Malu Mare, tronson unde circulaţia trenurilor s-a desfăşurat cu restricţii după ce, în 16 ianuarie, 11 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Iniţial, tronsonul feroviar a fost complet blocat, firul I fiind deschis circulaţiei în 19 ianuarie. Sâmbătă, a fost redat circulaţiei şi firul II de cale ferată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Au fost finalizate lucrările de reparaţii la suprastructura căii pe firul II, între staţiile Leu şi Malu Mare, inclusiv pe liniile 1 şi 2 din staţia Leu, iar circulaţia feroviară se desfăşoară, începând cu ora 18:45, în condiţii normale de trafic, cu tracţiune electrică. Reamintim faptul că, firul I a fost redeschis circulaţiei în data de 19 ianuarie, odată cu finalizarea amplelor intervenţii desfăşurate de personalul de specialitate al SRCF Craiova, după deraierea din data de 16 ianuarie, a 9 vagoane şi răsturnarea altor 2, din compunerea unui tren privat de marfă”, anunţă, sâmbătă seară, oficialii CFR.

Potrivit acestora, pentru restabilirea traficului în condiţii normale şi pe firul II, au fost executate lucrări de refacere a suprastructurii căii care au constat în montarea şinei, a traverselor şi aparatelor de cale, precum şi înlocuirea stâlpului LC, pentru repunerea sub tensiune a firului de contact, şi aducerea liniei în parametrii normali.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

În 16 ianuarie, 9 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat, blocând complet traficul feroviar între Craiova şi Caracal. Evenimentul este investigat de către o comisie din cadrul AGIFER, autoritatea care va stabili cauzele producerii deraierii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.