Cetăţeanul olandez suspectat în cazul uciderii fetiţei de 11 ani din judeţul Dâmboviţa s-a sinucis, aruncându-se în faţa unui camion. El fusese pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru omor calificat, agresiune sexuală şi lipsire de libertate în mod ilegal prin răpire. Ambasada Olandei a reacţionat după punerea sub acuzare, exprimându-şi regretul şi anunţând că autorităţile din ambele ţări sunt în contact direct pe acest subiect. ”Cu mare regret, Ambasada Regatului Olandei a aflat despre moartea tragică a unei fetiţe la Gura Şuţii. Autorităţile olandeze sunt pregătite să acorde sprijin colegilor români. Poliţia şi autorităţile judiciare din ambele ţări sunt în contact direct”, anunţă reprezentanţa diplomatică. Parchetul General a preluat, luni, instrumentarea dosarului, având în vedere ”elementele de extraneitate, precum şi desfăşurarea cercetărilor pe raza mai multor judeţe”. Cetăţeanul olandez suspectat că a ucis fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa avea cazier pentru infracţiuni de natură sexuală, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului; Poliţia Română verifică dacă avea legături cu reţele de traficanţi de minori

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Parchetul General a preluat dosarul fetiţei ucise în Dâmboviţa, dată fiind complexitatea cazului şi necesitatea realizării de verificări în mai multe judeţe

UPDATE 18:20 - Cetăţeanul olandez suspectat că a ucis fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa avea cazier pentru infracţiuni de natură sexuală, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului; Poliţia Română verifică dacă avea legături cu reţele de traficanţi de minori

Cetăţeanul olandez suspectat că ar fi ucis fetiţa de 11 ani din judeţul Dâmboviţa avea cazirt în Olanda pentru infracţiuni de natură sexuală, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului. Poliţia Română verifică dacă avea legături cu reţele de traficanţi de minori şi dacă a mai făcut victime în trecut.

"Vă confirm că am luat legătura, chiar în seara zilei de sâmbătă spre duminică, cu omologii olandezi, ne-au confirmat că este cunoscut cu infracţiuni la viaţă sexuală, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului", a declarat, luni, şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, la Digi 24.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Vasilescu a declarat că fratele fetiţei a sesizat vineri seară, la ora 19.30, prin 112, dispariţia acesteia, iar primul echipaj a ajuns în şapte minute acolo.

El a spus că s-a început căutarea fetiţei, fiind suplimentate forţele. Copila nu mai putea fi văzută pe camere, la aproximativ 300 de metri de casă, dar câinele de urmă conducea către locuinţă şi o zonă accidentată din spatele casei, de aproximativ doi kilometri, care dă spre râul Dâmboviţa, de unde s-au început în acea seară căutările.

El a spus că s-au vizualizat imaginile de pe foarte multe camere, iar la un moment dat au rămas patru maşini suspecte.

Vasilescu a menţionat că s-au conturat trei piste de lucru, dar a spus că nu poate oferi detalii despre acestea.

UPDATE 17:34 - Cetăţeanul olandez suspectat în cazul uciderii fetiţei de 11 ani din Gura Şuţii s-a sinucis, informaţia fiind transmisă autorităţilor de la Bucureşti de cele olandeze. Informaţia a fost confirmată de către şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu, luni seară.

Bărbatul s-ar fi aruncat în faţa unui camion în Olanda. 

Autorităţile olandeze le-au informat pe cele din România în legătură cu gestul acestuia.

Potrivit şefului Poliţiei Române, cetăţeanul olandez care a fost pus sub învinuire în acest dosar a intrat pe teritoriul României în data de 18 septembrie şi a părăsit ţara prin aeroportul Otopeni sâmbătă după-amiază, cu un avion care a decolat către Olanda la ora 14:55. 
 
Autorităţile române au luat legătura cu suspectul sâmbătă, la ora 19:00, după ce acesta a aterizat la Amsterdam, a precizat şeful Poliţiei Române, explicând că înainte de acea oră au existat doar „mici indicii” cu privire la implicarea olandezului în dosarul crimei.
 
„La ora 19:00, când a fost identificat, el se afla în drum spre Olanda, chiar când am luat legătura cu el, era pe aeroportul din Amsterdam”, a spus şeful Poliţiei Române. Acesta a precizat că cetăţeanul olandez a devenit suspect în noaptea de sâmbătă spre duminică.
 
Întrebat dacă autorităţile române aveau cunoştinţă despre faptul că bărbatul era suspectat de pedofilie în ţara de origine, Liviu Vasilescu a spus că autorităţile române nu ştiau acest lucru şi nu pot cere cazier fiecărui cetăţean care intră în ţară.

UPDATE 15:46 - Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, procurorul Georgeta Camelia Matei, a declarat pentru News.ro că suspectul a fost pus sub învinuire pentru trei infracţiuni, respectiv omor calificat, agresiune sexuală şi lipsire de libertate în mod ilegal prin răpire. 

Primele concluzii ale medicilor legişti în urma necropsiei arată că fetiţa de 11 ani a murit în urma strangulării cu un laţ din material textil, a declarat sursa citată.

În ceea ce priveşte agresiunea sexuală, se fac în continuare analize, a precizat reprezentantul Parchetului.

Surse judiciare susţin că cetăţeanul olandez a părăsit teritoriul României înainte ca faţă de el să înceapă procedura penală, urmând ca autorităţile judiciare române să facă demersurile privind localizarea lui şi luarea unei măsuri preventive faţă de acesta.

Fetiţa de 11 ani din localitatea Gura Suţii, care vineri nu s-a mai întors acasă de la şcoală, a fost găsită duminică, moartă. Anchetatorii au anunţat că fetiţa a fost ucisă în aproximativ 30 de minute din momentul răpirii.

Mihaela Adriana Fieraru a dispărut pe drumul de la şcoală către casă, trupul său, cu urme de violenţă, fiind găsit în nişte tufişuri în afara localităţii.
 
Procurorul de caz a indicat duminică, într-o conferinţă de presă, că, potrivit datelor existente, la momentul sesizării organelor penale fetiţa nu mai era în viaţă.
 
”Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, l-am văzut în imagini când a ieşit din Gura Şuţii şi a intrat în următoarea localitate după o jumătate de oră, iar distanţa putea fi parcursă în doar câteva minute. Nu se justifica timpul parcurs”, a spus el.
 
El a afirmat că fetiţa a fost ucisă în cel mult jumătate de oră după ce a fost răpită.
 
Procurorul a confirmat că sunt urme de violenţă pe corpul fetiţei, dar a subliniat că se va stabili la autopsie dacă anumite urme de violenţă sunt produse de animalele sălbatice.
 
El a mai spus că principalul suspect este un cetăţean străin.

Maşina închiriată cu care fetiţa a fost răpită pe drumul de la şcoală către casă a fost verificată de specialişti, fiind prelevate probe.

De asemenea, au avut loc percheziţii într-un  apartament din Capitală care ar fi fost închiriat de bărbatul cu cetăţenie olandeză care ar fi răpit-o şi ucis-o pe fetiţă.

Totodată, imagini cu maşina în care apare şi fetiţa au fost preluate de camerele de supraveghere de la Primăria localităţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.