Un cetăţean român dat în urmărire internaţională pentru infracţiuni comise în trei state membre ale Uniunii Europene a fost identificat de către jandarmii din judeţul Caraş Severin cu ajutorul aplicaţiei eDAC, care conţine informaţii existente atât în bazele de date care aparţin autorităţilor române şi statelor din spaţiul Schengen. Bărbatul este acuzat de comiterea a 16 infracţiuni, inclusiv deţinere ilegală de arme de foc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bărbatul în vârstă de 40 de ani, cetăţean român, a fost identificat de jandarmii din Caraş-Severin. În urma verificărilor făcute în aplicaţia eDAC, aceştia au constatat că pe numele românului  era emis un mandat european de arestare în vederea extrădării, el fiind acuzat de 16 infracţiuni comise în Italia, Germania şi România.
„Situaţia generală a cazierului judiciar al bărbatului, este una complexă, fiind înscrise 16 infracţiuni comise,  atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul Republicii Federale Germania şi Republicii Italia, dintre care deţinerea sau folosirea neautorizată de arme de foc, infracţiuni contra patrimoniului, conducere fără permis, furt, comercializarea de bunuri furate etc”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş Severin.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Conform procedurilor legale jandarmul care l-a identificat pe bărbatul dat în urmărire internaţională  l-a predat pe acesta organelor abilitate ale statului. 
„Aplicaţia eDac este un sistem digital de verificare a documentelor de identitate, care, în urma scanării actelor, generează în mod automat toate informaţiile despre persoanele verificate.  Prin intermediul acestui instrument, jandarmii din toate structurile operative ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, au verificat pe 900 de persoane, in timpul misiunilor de ordine publică şi de protecţie instituţională”, precizează oficialii Jandarmeriei Caraş Severin.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.