Un bărbat de 33 de ani, cetăţean din Kazahstan, a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Calafat, judeţul Dolj, în timp ce încerca să intre ilegal în România din Bulgaria, traversând Dunărea cu o barcă pescărească. El dorea să ajungă în Germania, unde se află familia sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră, poliţiştii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Calafat, judeţul Dolj, au observat, miercuri după-amiază, cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei, o barcă pescărească, ce se deplasa pe Dunăre, dinspre Bulgaria către malul românesc.

Pe malul românesc al Dunării, poliţiştii de frontieră l-au reţinut pe bărbatul care venise cu barca şi se deplasa spre interiorul ţării, pe direcţia bazinelor piscicole din zonă. El nu vorbea limba română şi nu avea documente de identitate la el, astfel că a fost dus la sediul Sectorului P.F. Calafat în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul, în vârstă de 33 de ani, este din Republica Kazahstan şi a încercat să intre ilegal în România. Bărbatul a declarat că a furat barca de pe malul bulgăresc al fluviului şi dorea să ajungă în Germania, unde se afla familia sa.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz pentru intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României şi, conform protocolului româno-bulgar, bărbatul şi barca au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.