Cei trei bărbaţi suspectaţi de uciderea patronului unei case de schimb valutar din Focşani au plănuit de la începutul anului să-l jefuiască pe acesta, urmărindu-i zilnic traseul şi aflându-i în detaliu programul, susţin procurorii din Vrancea. Ei au modificat o maşină cu care au lovit autoturismul bărbatului şi apoi l-au împuşcat, fără a reuşi să mai fure banii, întrucât victima s-a blocat în maşină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii vrânceni au declarat, marţi, că cei trei bărbaţi au urmărit jefuirea omului de afaceri încă din ianuarie, când au aflat că el pleacă de la casa de schimb valutar cu sume importante de bani. Ei au cumpărat o maşină şi au modificat-o, i-au pus plăcuţe de înmatriculare false şi l-au urmărit zile în şir pe bărbat entru a vedea ce traseu urmează.

"Din cercetările efectuate a rezultat că începând cu 3 ianuarie 2019 şi până pe 22 februarie, cei trei au efectuat activităţi pentru a pregăti săvârşirea infracţiunii. Au cumpărat un autoturism de teren, i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecţie în faţă, plăcuţe cu numere de înmatriculare false. S-au interesat la cunoscuţi de-ai victimei asupra programului pe care aceasta îl avea, ora la care pleacă de la locul de muncă spre casă, verificând traseul pe care îl parcurgea zilnic", a declarat Sanda Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Procurorii au făcut public şi firul evenimentului produs vineri seară, când omul de afaceri din Vrancea a fost împuşcat în maşina sa, la mică distanţă de casă. Atacatorii au blocat maşina afaceristului, au lovit autoturismul, au tras cu pistolul, însă pentru că omul de afaceri s-a blocat în maşină nu au mai putut fura banii. Ei au fugit rapid de la locul faptei pentru a nu fi observaţi.

"În după-amiaza zilei de 22 februarie, în jurul orei 19.00, inculpaţii s-au deplasat în Focşani, doi cu autoturismul modificat, iar cel de-al treilea cu un alt autoturism, urmând a asigura scăparea celor doi dacă ar fi intervenit probleme. Inculpaţii care se deplasau cu maşina de teren cu numerele false au intrat în mod intenţionat în autoturismul victimei, în timp ce rula pe DJ Focşani - Slobozia Ciorăşti, blocându-l. Ulterior au coborat din maşină şi au executat asupra victimei două focuri, provocându-i leziuni care au dus la decesul victimei. Din cercetări a reieşit că ei au mers la locul faptei înarmaţi, iniţial cu scopul de a sustrage banii din autoturism, însă au prevăzut şi au acceptat că prin modul lor de acţiune pot provoca decesul. S-au grăbit apoi să părăsească locul faptei de teama de a nu fi identificaţi, au abandonat maşina şi au plecat spre locul de întâlnire cu al treilea bărbat, aflat într-un alt autoturism", au mai spus procurorii.

Anchetatorii au precizat că doi dintre bărbaţi sunt acuzaţi de omor calificat, tentativă la tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, unul având în plus acuzaţia de punere în circulaţie sau conducere a unei maşini neînmatriculate.

Cel de-al treilea este acuzat de complicitate la omor calificat şi complicitate la tentativă de tâlhărie calificată.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost găsit împuşcat vineri seara, într-un autoturism, pe drumul judeţean care duce spre comuna Slobozia Ciorăşti. El mai avea doar câţiva kilometri până acasă, când maşina i-a fost lovită în trafic, intenţionat, după care s-au tras mai multe focuri de armă spre autoturism. Două dintre gloanţe l-au nimerit pe bărbat. Primii care au ajuns la faţa locului au fost medicii de la salvare, alături de poliţişti, dar în pofida manevrelor de resuscitare efectuate, bărbatul a fost declarat decedat.  

Luni, trei suspecţi în acest caz au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să fugă din ţară pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac II. Este vorba despre bărbaţi cu vârste între 28 si 47 de ani, din judeţele Bacău şi Vrancea. Ei au fos reţinuţi, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În maşina omului de afaceri a fost găsită o importantă sumă de bani: 300.000 de lei, 30.000 de euro şi 20.000 de lire sterline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.