Cei doi alpinişti din Craiova care au fost daţi dispăruţi sâmbătă seară, după ce au plecat pe un traseu de căţărare în Munţii Retezat, au fost găsiţi, luni, în zona barajului din localitatea Râu de Mori din judeţul Hunedoara. Aceştia sunt în viaţă, dar deocamdată nu se cunoaşte starea lor de sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Hunedoara, Răducu Nicolae, a declarat pentru News.ro ca poliţiştii din localitatea Râu de Mori au sesizat echipele de căutare că cei doi alpinişti au fost găsiţi în viaţă, în zona barajului din localitate.

”Poliţiştii de la Râu de Mori ne-au sesizat că cei doi alpinişti au fost găsiţi în zona barajului şi sunt în viaţă. Probabil au traversat culmea Bucurei, ajungând în zona lacului Bucura, apoi au mers spre baraj sau e posibil să fi urmat un alt treseu. Important e ca sunt in viaţă”, a declarat Răducu Nicolae.

Sursa citată nu a putut preciza care este starea de sănătate a celor doi bărbaţi, urmând ca aceştia să primească îngrijirile medicale necesare.

Cei doi alpinişti din Craivoa au plecat sâmbătă pe un traseu de căţărare în Munţii Retezat fiind daţi dispăruţi seara, de către colegii lor. Echipele de salvare au pornit în căutarea celor doi, însă au făcut cale întoarsă din cauza vremii nefavorabile. Căutările au fost reluate luni dimineaţă, de trei echipe de salvare formate din salvamontişi şi jandarmi montani, care au pornit pe trei trasee diferite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.