DIICOT precizează că a cerut expertizarea maşinii lui Gheorghe Dincă, suspectat de uciderea a două adolescente la Caracal, că a fost scanat solul din curtea casei acestuia şi că urmează scanarea zonelor cimentate şi zidite, mandatul de percheziţie fiind prelungit. De asemenea, DIICOT anunţă că şi-a declinat competenţa către Secţia specială în privinţa apelului Alexandrei Măceşanu la 112.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 20.08.2019 - 26.08.2019, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu poliţişti specializaţi din cadrul Poliţiei Române, delegaţi în cauză, au efectuat mai multe audieri, atât la sediul Poliţiei Municipiului Caracal cât şi la sediul DIICOT- Structura Centrală.

Totodată, procurorii de caz au dispus, prin ordonanţă, expertizarea tehnică a autoturismului aparţinând inculpatului Dincă Gheorghe, precum şi a altor mijloace de probă ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Conform sursei citate, la data de 26.08.2019 procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus disjungerea cauzei şi declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, sub aspectul comiterii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 C.p., cu privire la apelurile telefonice iniţiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgenţă 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situaţii, având în vedere faptul că pe rolul acestei unităţi de parchet există deja un dosar penal având un obiect similar.

La data de 23.08.2019 a fost finalizată activitatea de scanare a solului din curtea imobilului inculpatului, urmând a fi efectuată, cu un alt dispozitiv specific, activitatea de scanare a zonelor cimentate şi zidite.

De astăzi, 26.08.2019, continuă percheziţia domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul Bucureşti pentru o perioadă de 15 zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.