Un român care intenţiona să introducă ilegal în ţară, pe la frontiera verde, două pachete cu o substanţă vegetală susceptibilă a fi canabis, în greutate de 300 grame, a fost prins în flagrant de către poliţiştii de frontieră de la Naidăş, din judeţul Caraş-Severin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă de duminică, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, poliţiştii de la Naidăş din judeţul Caraş- Severin au surprins în flagrant, sâmbătă, un bărbat care a încercat să introducă în ţară canabis.

”Astfel că, în jurul orei 19.10, echipajul Poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Naidaş, planificat să supravegheze zona, a observat un autoturism marca Dacia care a oprit pe un drum din apropierea liniei de demarcatie cu Serbia, pe raza localităţii Rusova-Nouă. Şoferul s-a dat jos din maşină şi s-a întâlnit la linia de frontieră cu o persoană care a venit de pe teritoriul statului vecin, a luat un pachet şi s-a intors la autoturism”, se arată în comunicat.

Imediat, poliţiştii de frontieră i-au somat pe cei doi să se oprească. Şoferul autoturismului s-a supus somaţiei, fiind imobilizat, în timp ce cealaltă persoană, venită de pe teritoriul Serbiei, a fugit prin vegetaţia de pe teritoriul acestui stat.

”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că barbatul reţinut este C. George, cetăţean român, în vârsta de 19 ani, cu domiciliul în Caraş-Severin, asupra lui fiind găsite două pachete ce contineau o substanţă de culoare cenuşie-maro, acesta recunoscând că în cele două pachete se află droguri”, se mai arată în comunicat.

În cauză se fac cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul sau exportul de droguri de risc, fără drept.

Totodată, au fost informate autorităţile sârbe, în scopul cercetării în comun a evenimentului.

Cetăţeanul român a fost prezentat, duminică, procurorului DIICOT - Biroul Teritorial Caraş-Severin, pentru continuarea cercetărilor, iar substanţa găsită asupra lui a fost trimisă spre expertizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.