Un număr de 21 de percheziţii domiciliare au fost făcute în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Dolj, la persoane care se ocupau cu traficul de droguri de risc şi mare risc, de traficul cu arme şi plasarea de monedă contrafăcută. 30 de persoane vor fi duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu procurorii DIICOT Caraş-Severin.
 
"Din cercetări a reieşit că liderii unui grup infracţional implicat în activităţi privind traficul de droguri de risc şi de mare risc ar fi dezvoltat alte două grupări infracţionale, una specializată în infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, iar cea de-a doua bănuită de infracţiuni din sfera falsului de monedă. Cele 3 grupări infracţionale, având membri comuni, ar fi acţionat independent, în scopul realizării activităţilor infracţionale, pe trei paliere, palierul de organizare/coordonare, palierul intermediar de aprovizionare, transport şi depozitare, precum şi palierul de acţiune stradală, care valorifică en-detail bunurile care făceau obiectul activităţii infracţionale”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei.
 
Unul dintre liderii grupărilor şi-ar fi continuat activitatea infracţională din interiorul unui penitenciar în care a fost încarcerat pe parcursul cercetărilor.
 
 
De asemenea, s-a stabilit că gruparea implicată în trafic de droguri de risc şi de mare risc ar fi procurat drogurile din străinătate şi le-ar fi distribuit în Caraş-Severin şi Timiş. Pe parcursul cercetărilor, au fost ridicate peste 5 kilograme de cannabis şi mai multe doze de cocaină.
 
Gruparea implicată în traficul internaţional de arme şi muniţii ar fi acţionat pe ruta Bulgaria-România-Suedia. Au fost confiscate trei arme scurte, tip pistol, modificate pentru tragere cu muniţie letală şi peste 600 de cartuşe cu glonţ.
 
"Cel de-al treilea grup infracţional organizat implicat în activităţi din sfera falsului de monedă ar fi avut ca obiect plasarea de monedă din cupiură de 50 de euro, provenind din Bulgaria, în judeţul Caraş-Severin. Membrii grupării ar fi recrutat diferite persoane, care ar fi plasat banii la diferite societăţi comerciale, până în prezent, fiind documentate 5 plasări de monedă contrafăcută”, se mai arată în comunicat.
 
Potrivit DIICOT, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin urmează să fie aduse 30 de persoane despre care există suspiciunea rezonabilă că ar fi implicate în activitatea infracţională.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.