Poliţiştii de frontieră de la Oraviţa, judeţul Caraş- Severin au descoperit la frontiera cu Serbia cinci cetăţeni somalezi - patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani - care au încercat să intre ilegal în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă de vineri al Poliţiei de Frontieră, în jurul orei 7.00, poliţiştii de frontieră de la Oraviţa au depistat la aproximativ 50 metri de linia de frontieră, pe direcţia localităţii de frontieră Vrani, cinci cetăţeni străini care se deplasau  spre interiorul ţării.

”Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetăţeni somalezi, patru bărbaţi şi o femeie cu vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei”, se arată în comunicat.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.