Poliţiştii de frontieră de la Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins la frontiera cu Serbia cinci cetăţeni din Irak, patru adulţi si un copil de doar un an, care au intrat ilegal în România, ajungând pana în localitatea Mercina din judeţul Caraş-Severin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră, vineri seara, în jurul orei 19.30, poliştii de frontieră din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin au prins în localitatea Mercina patru adulţi şi un copil de un an care trecuseră ilegal frontiera dinspre Serbia. 
 
 
"Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani, precum şi un copil în vârstă de 1 an. La cercetări, aceştia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în Germania”, se arată în comunicat.
 
Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Migranţii irakieni vor fi predaţi la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.