Aproximativ 50 de pompieri din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj au sosit sâmbătă dimineaţă în zona Parcului Naţional Domogled pentru a-i ajuta pe colegii lor din judeţul Caraş-Severin la stingerea incendiului de pădure izbucnit în Parcul Naţional Domogled.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin, sâmbătă dimineaţă au fost solicitate forte suplimentare din judeţele Timiş, Gorj şi Mehedinţi, pentru stingerea incendiului izbucnit vineri în Parcul Naţional Domogled, iar în total aproximativ 50 de pompieri din cele trei judeţe au sosit în zona incendiului şi sunt pregătiţi să intervină.

De asemenea, două elicoptere ale Ministerului Afecerilor Interne au fost solicitate pentru a arunca apa cu dispozitive speciale. Cel mai probabil, acestea vor fi alimentate din barajul de pe Cerna.

Intervenţia pompierilor este una dificilă, având în vedere relieful accidentat. Un turist a fost cel care a observat vineri după-amiază fumul gros care iese din pădure. Acesta a sunat la numărul de urgenţe 112, iar 20 de pompieri din Reşiţa şi Caransebeş au mers la locul indicat. Distanţa dintre Băile Herculane şi locul intervenţiei este de aproximativ 25 de kilometri, din care 15 kilometri drum neamenajat cu pantă abruptă.

Este primul incendiu din acest an izbucnit în Parcul Domogled, unde creşte Pinul negru de Banat, una din speciile protejate, alte cel puţin trei astfel de incendii având loc anul trecut.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.