Poliţiştii de frontieră de la Oraviţa au depistat 28 de cetăţeni irakieni, între care şi cinci copii, care au intrat ilegal în România din Serbia, oamenii declarând că voiau să ajungă într-o ţară din vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Migranţii au fost descoperiţi joi, în jurul orei 15.30, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa - ITPF Timişoara, pe direcţia localităţii de frontieră Grădinari, judeţul Caraş-Severin, în timp ce se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării, potrivit unui comunicat de vineri al Poliţiei de Frontieră.

Oamenii au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări.

”În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, 16 bărbaţi, 7 femei şi 5 minori, cu vârste cuprinse între 1 an şi 40 de ani, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei”, se arată în comunicat.

FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.