Poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de frontieră Moraviţa, au depistat 16 cetăţeni străini care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui cetăţean sârb.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, poliţiştii de frontieră de la Oraviţa, judeţul Caraş Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au oprit pe DN 57, în localitatea de frontieră Comorâşte, un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Serbia, condus de un cetăţean sârb.

”În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul microbuzului 16 persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă. Cu ocazia verificărilor preliminare, colegii noştri au stabilit că cei în cauză suntcetăţeni din Siria, Irak şi Turcia, dintre care treisprezece adulţi şi trei minori. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, iar minorii între 3 luni şi 14 ani. Şoferul autoturismului este cetăţean sârb, se numeşte S. B.şi are 33 de ani”, se arată în comunicat.â

Totodată, cetăţenii străini au declarat că încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetăţeanului sârb.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

De asemenea, cetăţeanul sârb este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.