Cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, marţi, la 59 de ani, într-o clinică privată, au declarat, pentru News.ro, surse apropiate familiei. Artista suferea de o boală incurabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ileana Ciuculete s-a născut în 20 septembrie 1957, în comuna doljeană Vela. Ea a absolvit Liceul de matematică-fizică “Traian” din Drobeta Turnu-Severin.

CITEȘTE ȘI Colegii de scenă, despre Ileana Ciuculete: Vestea morţii ei e ca o bombă. Bătălia asta n-o câştigă nimeni

Pentru calităţile sale vocale, Ileana Ciuculete a fost angajată de la 14 ani, cu dispensă de vârstă, la orchestra de muzică populară “Doina Olteniei” a Filarmonicii din Craiova.

De-a lungul timpului, a fost solista mai multor ansambluri folclorice, printre care Ansamblul "Nicolae Bălcescu" din Craiova, Ansamblul folcloric "Căluşul" din Scorniceşti şi Ansamblul "Danubius" din Drobeta Turnu-Severin.

Artista a înregistrat peste 400 melodii proprii, având 30 de albume.

În cariera sa, Ileana Ciuculete a primit trei discuri de aur şi un disc de platină în România, precum şi un disc de aur în Serbia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.