Mai mulţi bărbaţi din comuna Nana, judeţul Călăraşi, au organizat o petrecere la care au adus şi un cal, pe care l-au aşezat cu ei, la masă. După ce imagini filmate în timpul petrecerii au fost făcute publice, poliţiştii au făcut verificări şi au constatat că animalul nu a fost maltratat, însă participanţii au primit amenzi de peste 20.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei privind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
În imaginile postate pe internet se vede cum calul mănâncă, la masă, alături de petrecăreţii care consumă alcool şi ascultă manele. La un moment dat, unul dintre participanţi încearcă să ridice calul pe umeri, însă cade sub greutatea animalului. 
 
Potrivit datelor furnizate de Poliţia Judeţeană Călăraşi, participanţii la petrecere au fost identificaţi, fiind vorba despre opt 8 bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, toţi din comuna Nana. 
 
"Cu privire la animalul apărut în filmare, acestuia nu i-au fost aplicate agresiuni şi nu a fost supus altor rele tratamente de către persoanele prezente, iar în urma actului de teribilism al unuia dintre bărbaţi în încercarea de a ridica calul pe umeri, menţionăm că atât cabalina, cât şi bărbatul nu au suferit vreo leziune, prin acest act nefiind încălcată nicio normă din domeniul protecţiei animalelor”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Călăraşi.
 
Aceştia au menţionat că cei opt petrecăreţi au fost, în schimb, amendaţi pentru încălcarea Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 21.500 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.