Patru bărbaţi din judeţul Călăraşi sunt cercetaţi pentru infracţiuni de organizare de lupte între animale sau cu animale, evenimente la care participau persoane venite şi din alte judeţe ale ţării. În urma unor descinderi făcute la finalul săptămânii trecute, anchetatorii au găsit peste 30 de câini de luptă ţinuţi în condiţii improprii, 12 dintre animale nefiind înregistrate la veterinar. Câinii au fost ridicaţi şi duţi în adăposturi, în baza unor ordine de poliţişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ancheta desfăşurată de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, arată că, începând cu anul 2022, în judeţului Călăraşi s-au organizat lupte ilegale între câini din rasele încadrate ca fiind periculoase, evenmente la care participau persoane din mai multe judeţe ale ţării.
Sâmbătă, poliţiştii au făcut şapte percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost descoperiţi 32 de câini de luptă, ţinuţi în condiţii improprii, 12 dintre aceştia nefiind luaţi în evidenţa vreunui cabinet veterinar.
„A fost solicitat sprijinul unui medic veterinar din cadrul D.S.V.S.A. Călăraşi, care a procedat la analizarea animalelor, constatând 8 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, poliţiştii au emis ordine de plasare a animalelor în adăposturi specializate. Au fost identificate persoanele care se ocupa cu organizarea acestor lupte, 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 43 de ani. Trei persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, ulterior fiind reţinute pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de organizarea de lupte între animale sau cu animale”; informează, luni, Poliţia judeţeană Călăraşi.     
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor patru bărbaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.